Δηλωνεται κατηγορηματικα οτι, ολα τα δημοσιευομενα ποιηματα, αποσπασματα ποιηματων η, και στιχοι κ.λπ. λογοτεχνικα κειμενα ειναι απο εντυπες εκδοσεις ευρισκομενες στη κατοχη του διαχειριστη αυτου του ιστολογιου. Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση, γινεται link κατ' ευθειαν στα ιστολογια στα οποια βρισκονται και οχι αναδημοσιευση τους, ακομη κι αν δεν υπαρχει σχετικο απαγορευτικο σημα.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

το ταξιδι του μεταμεσονυκτιου




< αφιερωνεται στην Rezzan










Το 1964, αρχες Ιουνιου - τελος Ιουνιου εληγε η ακαδημα'ι'κη περιοδος - εγω, ενας Τουρκος φοιτητης των Οικονομικων (ο οποιος διεθετε και αυτοκινητο, ενα beetle VW) και μια Τουρκαλα φοιτητρια, οικοτροφοι και οι τρεις στην Φοιτητικη Εστια της Ρωμης για αλλοδαπους φοιτητες, μετα απο μια ιδεα της... συντροφου μου, αποφασισαμε να ταξιδευσουμε οι τρεις μας, απο τη Ρωμη και διασχιζοντας την κοστα της Αδριατικης να παμε Βελιγραδι.
Και απο κει, εγω μεν θα συνεχιζα για Αθηνα σιδηροδρομικως, οι δυο τους δε, για Κων/πολη, μεσω Βουλγαριας, οπου κατοικουσαν και ησαν γνωστοι οικογενειακως.
Το πλανο ταξιδιου - αποκλειστικη ευθυνη και επιλογη της Rezzan - προβλεπε, ενα σταθμο στο Σπολετο για να παρακολουθησουμε, με την ευκαιρια του εκει ετησιου Φεστιβαλ των Δυο Κοσμων, μια παρασταση μπαλεττου του διασημου ζευγαριου, Ρουντολφ Νουρεγιεφ - Μαργκοτ Φοντευν! Να υπενθυμισω οτι, ο Ταταρος, θε'ι'κος αυτος χορευτης ειχε, μολις, δυο χρονια νωριτερα δραπετευσει απο τη, τοτε, Σοβ. Ενωση. Και η εμφανιση του χορευτικου ζευγαριου, θα ηταν η πρωτη στην Ιταλια! Το εργο ηταν η Ρα'ι'μοντα του Γκλαζουνωφ σε χορογραφια του ιδιου,
Δευτερος σταθμος προβλεποταν στη Ραβεννα, για να δουμε, κυριως, τα περιφημα Βυζαντινα ψηφιδωτα, περιηγηση στη πανεμορφη αυτη πολη και, βεβαια, αν ο χρονος το επετρεπε - διανυκτερευση αποκλειοταν... λογω ελλειψης χρηματων, πλην οσων ηταν εντελως απαραιτητα για τη διαδρομη μεχρι Αθηνα και Κων/πολη, αντιστοιχα - η επισκεψη σε καποιο Μουσειο.
Τριτος σταθμος στη Βενετια! Επισκεψη στη Biennale και, αμεσως αναχωρηση για Βελιγραδι, με ενδιαμεση σταση, το πολυ, δυο ωρων στο Ζαγκρεμπ, για να συναντηθουμε μ' ενα δικο μου φιλο, πιανιστα, Γιουγκοσλαβο που, ειχε φυγει πιο μπροστα για τις διακοπες του και θα μας περιμενε για καφε στο σπιτι του.
Σταθμος στο Βελιγραδι, για καφε, αποχαιρετισμους... δακρυα. Δυο ωρες στο Βελιγραδι, περιμενοντας την αναχωρηση του τραινου με προορισμο Αθηνα, για μενα και, αμεση αναχωρηση των δυο τους, non stop, για Κων/πολη.
Ολα μελετημενα... στην εντελεια! Υπηρξε, βεβαια, μια πολυ μικρη καθυστερηση τελικα, εξ' αιτιας ενος επεισοδιου που ειχαμε με τους Γιουγκοσλαβους συνοριοφυλακες, αλλ' ευτυχως ολα πηγαν καλα! Ειχε υπολογισει και λιγο τρατο στα χρονικα ορια κι ετσι δεν υπηρξε κανενα σοβαρο προβλημα.

Αν αναρωτηθειτε που κοιμομαστε, η απαντηση ειναι απλη. Οταν οδηγουσε ο φιλος, κοιμομουν εγω και το αντιστροφο. Για εκεινη υπηρχε ολοκληρο το πισω καθισμα.

Eπειδη απ' τη παρασταση αυτη δεν υπαρχει καποιο video, καθως η εμφανιση της Μαργκοτ Φοντευν ματαιωθηκε - οπως θα διαβασετε στο σχετικο λινκ παραπανω - λογω επεγουσας αναχωρησης της, εξ' αιτιας δολοφονικης αποπειρας κατα του συζυγου της, ιδου:


Δεν υπάρχουν σχόλια: