Δηλωνεται κατηγορηματικα οτι, ολα τα δημοσιευομενα ποιηματα, αποσπασματα ποιηματων η, και στιχοι κ.λπ. λογοτεχνικα κειμενα ειναι απο εντυπες εκδοσεις ευρισκομενες στη κατοχη του διαχειριστη αυτου του ιστολογιου. Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση, γινεται link κατ' ευθειαν στα ιστολογια στα οποια βρισκονται και οχι αναδημοσιευση τους, ακομη κι αν δεν υπαρχει σχετικο απαγορευτικο σημα.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

. . . . . . .


Το 1972, ταξιδεψα για πρωτη φορα στο Λονδινο, προσκαλεσμενος, για τη παρακολουθηση ενος σεμιναριου. Η διαρκεια του σεμιναριου ηταν τριημερη, η δε προσκληση ισχυε για 4 μερες. Η τεταρτη ημερα ηταν ελευθερη για περιηγηση στη πολη.
Ξεκινησα απο το πρωι και, τελειωσα στις 11 το βραδυ. Σχεδον 12 ωρες, απ' τις οποιες τις 6, περιπου, περπατωντας και χαζευοντας, με τη μηχανη μου στο χερι. Αφου εκανα και μερικα μικροψωνια, για δωρα στους δικους μου ανθρωπους, σκεφτηκα οτι, δεν ειναι δυνατον να βρισκομαι στο Λονδινο που, εκεινη την εποχη παιζοταν το μιουζικαλ Jesus Christ Superstar και να γυρισω πισω χωρις να το εχω δει.
Ρωτησα που βρισκεται το θεατρο κι ετρεξα να βγαλω εισητηριο. Εννοειται οτι, βρηκα μια θεση στον τριτο εξωστη. Πηγα να τσιμπησω κατι, καθως απ' το πρωι ημουν μ' ενα καφε και, γυρισα στο θεατρο ενα τεταρτο πριν την εναρξη. Ανεβηκα στον τριτο εξωστη και οχι, μονο, θεση δεν υπηρχε αλλα ηταν γεματοι απο ορθιους και οι διαδρομοι.
Χτυπαει το κουδουνι εναρξης και βλεπω οτι, ολοι οι ορθιοι αρχισαν να κατεβαινουν τις σκαλες, τρεχοντας. Ακολουθω το ρευμα, πηγαινοντας οπου πηγαινε. Ετσι, εφτασα στη πλατεια. Κι απο εκει, απο μια αρκετα καλη θεση που βρηκα, ορθιος σε καποιο διαδρομο, ειδα τη παρασταση.
Μια παρασταση εκπληκτικη, μαγευτικη! Σκηνοθεσια, σκηνικα, χορογραφια, ορχηστρα, φωτισμοι και, πανω απ' ολα εκπληκτικοι ηθοποιοι, νεα παιδια, να παιζουν, να χορευουν και να τραγουδουν την υπεροχη μουσικη του εργου, σε μια τελεια αρμονικη συνεργασια μεταξυ τους, παρα τον μεγαλο αριθμο τους!
Ειναι μια παρασταση που, ποτε, δεν θα ξεχασω!

Εψαξα, οσο καλυτερα μπορουσα, το internet και το youtube, μηπως βρω κατι απο τη παρασταση εκεινη. Βρηκα μερικα βιντεο απο τη παρασταση στο broadway αλλα και απο αλλες παραστασεις σε αλλες πολεις. Και το φιλμ.
Απ' τη παρασταση του Λονδινου, δυστυχως, τιποτα, παρ' ολο οτι εχει σπασει ρεκορ παραστασεων.
Ετσι, προτιμησα ενα μουσικο βιντεο της πολυ νεας, τοτε, πρωταγωνιστριας του εργου - στο ρολο της Μαριας Μαγδαληνης -, της Dana Gillespie! Ομως, δεν ειναι απο το μιουζικαλ.


Το μονο βιντεο που βρηκα απ' το μιουζικαλ, με τον ιδιο, νεο τοτε, ηθοποιο, τραγουδιστη και πρωταγωνιστη - στο ρολο του Χριστου - τον Paul Nicholas, εκεινης της παραστασης, αλλ' ομως απ' την επαναληψη της με πρωταγωνιστη παλι τον ιδιο μετα εικοσι χρονια, το 1992, ειναι το επομενο!


Δεν υπάρχουν σχόλια: