Δηλωνεται κατηγορηματικα οτι, ολα τα δημοσιευομενα ποιηματα, αποσπασματα ποιηματων η, και στιχοι κ.λπ. λογοτεχνικα κειμενα ειναι απο εντυπες εκδοσεις ευρισκομενες στη κατοχη του διαχειριστη αυτου του ιστολογιου. Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση, γινεται link κατ' ευθειαν στα ιστολογια στα οποια βρισκονται και οχι αναδημοσιευση τους, ακομη κι αν δεν υπαρχει σχετικο απαγορευτικο σημα.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ...


ΣΙΜΩΣΕ ΥΣΤΕΡΑ να μου μιλησει ενας απο τους αγγ'ελους που σηκωναν τις εφτα κουπες : "ελα", μου ειπε, "να σου δειξω το τι κριθηκε για την πορνη τη μεγαλη οπο'υ θρονιαζει πανω στα νερα

και που με δαυτην ξεμυαλιστηκαν οι βασιλιαδες της γης κι οχι μονο αλλα και οι κατοικοι της γης που μεθυσανε κι εκεινοι απο το κρασι της πορνειας της."

Τοτε ηταν που με συνεπηρε το πνευμα και με πηγε σε τοπο ερημο. Ειδα καθισμενη πανω σ' ενα κοκκινο θηριο μια γυναικα. Κι ητανε το θηριο γιοματο λογια βλαστημα. Κι ειχε δεκα κερατα κι εφτα κεφαλια.

Η γυναικα ηταν ντυμενη στα πορφυρα και στα κοκκινα, παστωμενη στα μαλαματα και στα μαργαριταρια. Κρατουσε στα χερια της ενα ποτηρι χρυσο γιοματο απο τις μαγαρισιες της πορνειας της'

και στο μετωπο της επανω θωρουσες μια γραφη που 'λεγε : ΒΑΒΥΛΩΝ Η ΜΕΓΑΛΗ Η ΜΗΤΗΡ ΤΩΝ ΠΟΡΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ.


(απο : "ΙΩΑΝΝΗΣ - Η Αποκαλυψη" - μορφη στα νεα ελληνικα -, εκδ. "υψιλον/βιβλια", αθηνα - 11/1985, εξωφυλλο του Οδ. Ελυτη, Α' εκδοση.
Κεφ. 17, στιχοι 1-7, συμφωνα με : "Αποκαλυψις Ιωαννου".
Βιβλιοδεσια σε δερμα, μερικη μεταφορα, στο δερμα, του σχεδιου του Οδ. Ελυτη απο το εξωφυλλο της εκδοσης : Φροσω Γανιαρη )



Και ηρθε ενας απο τους εφτα αγγελους που κρατουσαν τα εφτα τασια, μου μιλησε και μου ειπε : " Ελα, θα σου δειξω την κριση της μεγαλης πορνης που καθεται στις οχθες των πολλων νερων.

> μ' αυτην πορνευτηκαν οι βασιλιαδες της γης, και οι κατοικοι της γης μεθυσαν απο το κρασι της πορνειας της ".

Και με πηρε και μ' εφερε το Πνευμα στην ερημο. Και ειδα μια γυναικα που ειταν καθισμενη σ' ενα θηριο κοκκινο, γεματο ονοματα βλαστημιας, μ' εφτα κεφαλια και δεκα κερατα.

Και η γυναικα ειταν ντυμενη στην πορφυρα και στα κοκκινα και ολοχρυση απο τα μαλαματα και με πολυτιμες πετρες και μαργαριταρια' και κρατουσε χρυσο ποτηρι γεματο σιχασιες και βρωμες της πορνειας της'

κι' απανω στο μετωπο της ειχε ονομα γραμμενο, μυστικο : ΒΑΒΥΛΩΝ Η ΜΕΓΑΛΗ, Η ΜΑΝΑ ΤΩΝ ΠΟΡΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΙΧΑΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ.


( απο : "Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ" - μεταγραφη -, εκδ. "Ικαρος", αθηνα - 12/66, εξωφυλλο του ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΡΑΛΗ, Α' εκδοση.
κεφ., στιχοι κ.λπ. ομοιως ως η πιο πανω εκδοση)