Δηλωνεται κατηγορηματικα οτι, ολα τα δημοσιευομενα ποιηματα, αποσπασματα ποιηματων η, και στιχοι κ.λπ. λογοτεχνικα κειμενα ειναι απο εντυπες εκδοσεις ευρισκομενες στη κατοχη του διαχειριστη αυτου του ιστολογιου. Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση, γινεται link κατ' ευθειαν στα ιστολογια στα οποια βρισκονται και οχι αναδημοσιευση τους, ακομη κι αν δεν υπαρχει σχετικο απαγορευτικο σημα.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

STENDHAL


 ^
της ΝΕΛΛΗΣ ΓΙΑΒΡΟΓΛΟΥ


ΑΡΘΡΟ 2

Τα εξης θαυματα δεν θα τα αντιληφθει ουτε θα τα υποπτευθει κανεις.


ΑΡΘΡΟ 3

Η mentula*, σαν το δαχτυλο που δειχνει, ως προς την σκληραδα, και ως προς την κινηση' τουτο κατα βουληση. Το σχημα δυο δαχτυλα μακρυτερο απο το μεγαλο δαχτυλο του ποδιου, ιδιο παχος. Ομως ηδονη απο mentula μοναχα δυο φορες την εβδομαδα. Εικοσι φορες τον χρονο ο προνομιουχος θα μπορει να μεταμορφωθει σε ο,τι πλασμα θελησει, αρκει το πλασμα αυτο να υπαρχει. Εκατο φορες τον χρονο θα ξερει επι εικοσιτεσσερεις ωρες οποιαν γλωσσα θελησει.


ΑΡΘΡΟ 4

Θαυμα. Οταν ο προνομιουχος, φορωντας ενα δαχτυλιδι και σφιγγοντας το δαχτυλιδι αυτο, θα κοιταζει μια γυναικα, εκεινη θα τον ερωτευεται μεχρι παθησεως, καθως πιστευουμε πως η Ελο'ι'σ'ια ερωτευτηκε τον Αβελ'αρδο. Αν το δαχτυλιδι βραχει λιγο με σαλιο, η κοιταγμενη γυναικα θα γινεται μοναχα φιλη τρυφερη και αφοσιωμενη. Κοιταζοντας μια γυναικα και βγαζοντας το δαχτυλιδι, παυουν τα αισθηματα που της εμπνευστηκαν χαρη στα προηγουμενα προνομια. Το μισος μετατρεπεται σε ευμενεια, κοιταζοντας το μοχθηρο πλασμα και τριβοντας το φορεμενο δαχτυλιδι. Τουτα τα θαυματα δεν θα μπορουν να γινουν παρα τεσσερεις φορες το χρονο για τον ερωτα - παθος, οκτω φορες για την φιλια, εικοσι φορες για την καταπαυση του μισους, και πενηντα φορες για την εμπνευση απλης ευμενειας.


(απο : "ΘΑΥΜΑΤΑ Η ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ 10ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1840" του... 
<  STENDHAL > ... , 
εισαγωγη - μεταφραση Γ. Π. ΣΑΒΒΙΔΗ, εκδ. "ΛΕΣΧΗ", σελ. 22/23, αθηνα - δεκ. 1987)

*mentula > πεος ( Λατ. )


^
του ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΡΡΗ 
( γυμνο - λαδι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: