Δηλωνεται κατηγορηματικα οτι, ολα τα δημοσιευομενα ποιηματα, αποσπασματα ποιηματων η, και στιχοι κ.λπ. λογοτεχνικα κειμενα ειναι απο εντυπες εκδοσεις ευρισκομενες στη κατοχη του διαχειριστη αυτου του ιστολογιου. Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση, γινεται link κατ' ευθειαν στα ιστολογια στα οποια βρισκονται και οχι αναδημοσιευση τους, ακομη κι αν δεν υπαρχει σχετικο απαγορευτικο σημα.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΖΑΚ ΤΑΤΙ


Θα ηθελα να προσθεσω, πραγμα που μου διεφυγε οταν εκανα την πρηγουμενη αναρτηση λογω του προχωρημενου της νυχτας, λιγα λογια για τον δημιουργο της ταινιας " Ο Θειος μου" , απο το βιβλιο του Georges Sadoul " Ιστορια της Τεχνης του Κινηματογραφου ".

1 .- " ... Πολλες κωμικες ταινιες με ανισο ενδιαφερον χαρακτηρισαν τη μεταπολεμικη αυτη περιοδο. [... ]. Το αριστουργημα τους ηταν η ' Μερα Γιορτης ' - Jour de Fetes - οπου ο ΖΑΚ ΤΑΤΙ δημιουργησε μια αλλοκοτη σιλουεττα επαρχιακου ταχυδρομου που μπερδευοταν διαρκως με το ποδηλατο του. Η ποιηση κι η παρατηρητικοτητα αναμιχθηκαν σ' ενα τυπικα γαλλικο εργο, που ξανασυναντουσε απο ενστικτο τον Ζεκκα η τον Ζαν Ντυραν. "

2.- " ... Ο ΖΑΚ ΤΑΤΙ αποδειξε πως δεν ηταν ο ανθρωπος της μιας ταινιας, αλλα ο μεγαλυτερος γαλλος κωμικος απο την εποχη του Μαξ Λιντερ [... ] με την οξεια και ακακη σατιρα των μικροαστων. "


1.- κεφ. 30, ο μεταπολεμικος κινηματογραφος (1945 - 1950 ) - ΓΑΛΛΙΑ
2.- κεφ. 31, ο κινηματογραφος στα μισα του αιωνα - νεες τεχνικες - νεα ρευματα. ΓΑΛΛΙΑ