Δηλωνεται κατηγορηματικα οτι, ολα τα δημοσιευομενα ποιηματα, αποσπασματα ποιηματων η, και στιχοι κ.λπ. λογοτεχνικα κειμενα ειναι απο εντυπες εκδοσεις ευρισκομενες στη κατοχη του διαχειριστη αυτου του ιστολογιου. Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση, γινεται link κατ' ευθειαν στα ιστολογια στα οποια βρισκονται και οχι αναδημοσιευση τους, ακομη κι αν δεν υπαρχει σχετικο απαγορευτικο σημα.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

JULIO CORTAZAR




^^^
Έλενα Σταγκουράκη!
( Κλικ στην φωτογραφία )


Σημ. :
Η φωτογραφία είναι του καλλιτέχνη φωτογράφου ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΟΥΛΑ, κι έχει τον τίτλο "Χορογραφία"!












^^^
Κλικ στην φωτό




ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΣΑ ΤΗ ΜΑΓΑ; Τόσες φορές έφτανε να κάνω τη βόλτα μου ακολουθώντας την οδό ντε Σαιν ως την αψίδα που βγάζει στο Και ντε Κοντί, και μόλις το σταχτί και λαδί φως που απλωνόταν πάνω στο ποτάμι μου επέτρεπε να διακρίνω τις μορφές, η λεπτή σιλουέτα της διαγραφόταν στο Πον Ντεζ Αρ, άλλοτε να πηγαινοέρχεται, άλλοτε ακουμπισμένη στο σιδερένιο κιγκλίδωμα να σκύβει πάνω στο νερό. Και ήταν εντελώς φυσικό να διασχίσω το δρόμο, να ανεβώ τα σκαλιά της γέφυρας, να μπω στο στενό της πέρασμα και να πλησιάσω τη Μάγα που μου χαμογελούσε χωρίς να δείχνει έκπληξη, πίστευε όπως κι εγώ πως οι τυχαίες συναντήσεις είναι ό,τι λιγότερο τυχαίο υπάρχει στη ζωή μας και πως οι άνθρωποι που κλείνουν ακριβή ραντεβού είναι οι ίδιοι που νιώθουν την ανάγκη να γράφουν σε χαρακωμένο χαρτί ή που ζουλάνε το σωληνάριο της οδοντόπαστας από το κάτω μέρος.


(Η πρώτη παράγραφος του κεφαλαίου 1, από : "Το Κουτσό" (RAYUELA), μτφ. Κώστας Κουντούρης, έκδ. ΕΞΑΝΤΑΣ, αθήνα - Ιαν. 1988 / σ. 23)

Σημ. :
Η υπογράμμιση στο κείμενο, με κόκκινο χρώμα, είναι του blogger.

Δεν υπάρχουν σχόλια: