Δηλωνεται κατηγορηματικα οτι, ολα τα δημοσιευομενα ποιηματα, αποσπασματα ποιηματων η, και στιχοι κ.λπ. λογοτεχνικα κειμενα ειναι απο εντυπες εκδοσεις ευρισκομενες στη κατοχη του διαχειριστη αυτου του ιστολογιου. Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση, γινεται link κατ' ευθειαν στα ιστολογια στα οποια βρισκονται και οχι αναδημοσιευση τους, ακομη κι αν δεν υπαρχει σχετικο απαγορευτικο σημα.

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ERNESTO SABATO...

" -Η Γερμανια του 1933 ηταν ενας απο τους πιο μορφωμενους λαους του κοσμου. Αν δεν ηξεραν να διαβαζουν οι ανθρωποι, τουλαχιστον δε θα αποβλακωνονταν μερα με τη μερα απο τις εφημεριδες και τα περιοδικα. Δυστυχως, ακομα και αναλφαβητοι να ηταν, θα υπηρχαν ακομα αλλα θαυματα οπως το ραδιοφωνο και η τηλεοραση.[...].
-Παρ' ολα αυτα τα σοφισματα, το φως θα νικησει το σκοταδι και το καλο το κακο. Το κακο ειναι η αγνοια.
-Μεχρι σημερα, δεσποινις, παντα το κακο εχει υπερισχυσει του καλου.
-Αλλο σοφισμα! Απο που βγαζετε αυτο το παραλογο συμπερασμα;
-Εγω δε συμπεραινω τιποτα δεσποινις. Απλως αυτο που ειπα δεν ειναι παρα μια ιστορικη διαπιστωση.[... ]. Και ειναι τοσο μεγαλη και διαστρεβλωτικη η δυναμη του κακου, που χρησιμοποιειται μεχρι και για να συνιστα το καλο: αν δεν κανουμε το και το, απειλουμαστε με την κολαση.
-Επομενως - φωναξε η δεσποινις Γκονζαλες Ιτουρατ - κατα τη γνωμη σας πρεπει να κηρυσσουμε το κακο.
-Δεν ειπα κατι τετοιο δεσποινις. Αυτο που συμβαινει ειναι οτι εχετε εξοργιστει υπερβολικα και δε προσεχετε τι λεω. Δε χρειαζεται να κηρυσσουμε το κακο, ερχεται μονο του. "


( του ERNESTO SABATO, " ΠΕΡΙ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΤΑΦΩΝ ", εισαγωγη-μεταφραση
ΜΑΝΩΛΗ ΠΑΠΑΔΟΛΑΜΠΑΚΗ, εκδ. ΕΞΑΝΤΑΣ, σειρα: Συγχρονη Κλασσκη
Βιβλιοθηκη, αθηνα 1986 )

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Youssou N' Dour... (1)

Youssou N' Dour... (2)

... πρεσβυς καλης θελησης για την ACTION AFRICA και πιθανως, μελλοντικος Προεδρος της Σενεγαλης... ενας μεγαλος καλλιτεχνης και ακτιβιστης!

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ... ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ !

" ...Αλλα η μεγαλη τραγωδος ηταν για το Χολλυγουντ η εγγυηση πως στα στουντιο του εκαναν ε π ι σ η ς τεχνη.

... Αποχτησε το θρυλο των μεγαλων ερωμενων της Ιστοριας. Ηταν αξεχαστη στη "Σαρκα και Διαβολος", οπου ειχε παρτεναιρ τον Λαρς Χανσον και τον Τζων Τζιλμπερτ. Η ταινια του Κλαρενς Μπραουν ειχε παρθει απο ενα μυθιστορημα του γερμανου Σουντερμαν: η ερωτευμενη, τη στιγμη της αγιας κοινωνιας, γυριζε το δισκοποτηρο μες στα χερια του ιερεα, για να βρει το σημειο οπου ειχαν ακουμπησει τα χειλια του εραστη της."

( " ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ" του GEORGES SADOUL, εκδ. ΦΕΞΗ, αθηνα 1960, μτφ.ΑΝΤΩΝΗ ΜΟΣΧΟΒΑΚΗ )

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009